I

Izak fietst voor het jeugdfonds!

This is the fundraising page of Izak Hanse

( Member of team: Alliander )

from €100 (175%)
Donate now
0 m
/ 200 km
Covered (0%)

In de week van 26 februari ga ik een paar uur fietsen! Nou is dat voor mij niet zo speciaal natuurlijk, want dat doe ik iedere week, maar dit keer is er een hele goede reden. Deze week gaat Alliander zich namelijk inzetten voor het Jeugdfonds Sport&Cultuur.

Waar het voor heel normaal is dat ik iedere dag kan sporten, is dat het namelijk voor anderen niet. 1 op de 11 kinderen (4-12 jaar) en 1 op de 17 jongeren (12-18 jaar) in Nederland groeit op in armoede, met onvoldoende geld voor kleding, vervoer en sociale activiteiten als sport en cultuur.

Zij sporten wekelijks minder en zijn minder vaak lid van sportverenigingen. Minder dan de helft van deze kinderen en 56% van de jongeren doet wekelijks aan sport ten opzichte van 76% van de kinderen en ruim 80% van jongeren uit gezinnen met een hoog gezinsinkomen.

Ik kom daarom in actie!
In de week van 26 februari t/m 1 maart fietsen ik en mijn collega's bij Alliander zoveel mogelijk kilometers tijdens kantooruren op kantoor om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur.